Formulare recensământ

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre legislația privind recensământul din octombrie 2011, click aici.

4 Responses to Formulare recensământ

 1. mihaela todea says:

  Ieri am primit vizita recenzorului si am raspuns intrebarilor acestuia, ocazie cu care am fost intrigata de unele intrebari care, din punctul meu de vedere nu au relevanta si nu se preteaza la o prelucrare statistica.

  Este vorba de solicitarea CNP-ului, informatie deja prelucrata de catre massmedia si apoi este vorba de solicitarea de informatii de identificare si numire a locului de munca, date care, de asemenea nu se preteaza la o prelucrare statistica.

  Daca intradevar scopul recensamantului este (asa cum sta scris pe site-ul INS) de a identifica structura demografica şi socio-economica si de a releva dinamica diferitelor fenomene demografice şi socio-economice, atunci acest tip de intrebari sunt redundante si nu servesc scopului declarat.

  Cu atat mai mult, din continutul formularelor de chestionar lipsesc intrebari care ajuta la atingerea scopurilor declarate si care, mai mult decat atat, ajuta la conturarea unor prognoze la nivel demografic si socioeconomic. Exemple:
  -aveti loc de munca? da / nu
  -ce tip de contract? determinat / nedeterminat /zilier / fara contract
  -locul de munca este in domeniul specializarii / calificarilor obtinute? da/nu
  - in ce domeniu lucrati? se ofera lista generica a domeniilor de activitate

  Faptul de a nu fi incluse aceste intrebari in structura chestionarului, ci altele, cum sunt cele de identificare a persoanei si a locului sau de munca, ma face sa ma indoiesc fie in legatura cu scopurile recensamantului, fie in legatura cu profesionalismul si pregatirea celor ce au elaborat acest chestionar. Sper ca prin vocea Dumneavoastra aceste lucruri sa fie supuse analizei publicului cat si a celor in drept sa ia masurile necesare… cel putin pe viitor, daca acum nu au facut-o.

  De asemenea, d p d v statistic ar fi fost de folos in aceste chestionare intrebarile referitoare la gradul de indatorare al cetatenilor… lucrurile s-au schimbat. nu mai poti face un recensamant simplist ca pe vremea lui Ceausescu, cand totul era controlat. Azi poti sa iei credit de oriunde din UE..
  Deci interesant ar fi fost:
  - daca am sau nu credit bancar
  - cat % din veniturile individuale reprezinta rata
  - cat % din veniturile familiale reprezinta rata
  - daca proprietatile sunt sau nu sub ipoteca..
  …. Acest recensamant ar fi trebuit sa tina seama de realitatile zilei de azi.

 2. dana says:

  -prca era recesamantul populatiei si a locuintelor ! nu a tuturo problemelor personale . suntem doar niste cobai pe cre ne tratati ca pe niste prosti! CE CONTEAZA RELIGIA? SA CREZI IN HOTI DE POPI CARE STRANG BANI NE DECLARATI ! AIA NU ESTE EVAZIUNE???? SI AVERI INESTIMABILE!

 3. gelu says:

  Oare nu se urmareste si asocierea intre datele personale, CNP si SEMNATURA in vederea organizarii repetarii fraudei electorale ?
  M-a distrat golaneala celor prezenti la conferinta de presa care nu au putut raspunde la o singura intrebare. Toti si-au dovedit teama de a nu face gafe inclusiv reprezentantul MAI care dispune de toate CNP-urile din Romania, inclusiv prefectul care are acces la toate datele de la administratia financiara locala si sfarsind cu ultimul om, seful INS care are probabil datele anterioare, datele de la chestionarele politice, datele de la alegeri.

 4. Doru says:

  Dupa cum probabil stiti la o cercetare de piazta sau la o cercetare statistica poti afla data concrete referitor la starea de fapt a esantionului prelucrat, punand anumite intrebari cheie si care vor da raspuns la ceea ce se cauta. Fraudare de alegeri? :) ) prea multa imaginatie serios. Cat despre CNP a nu uitam ca si pana la sala de fitness pt abonament iti cere cnp sau copie CI asa ca nu stiu ce se face atat haz pt el. Oriunde trebuie sa fi identificat se cere CNP. Pt o mai buna organizare in progr informatic si introducere a datelor in sistem cnp-ul reprezinta un nr unic pt fiecare deci daca ai mai multe formulare intocmite in mai multe localitati se vede, spre ex un student se recenzeaza si la domiciliu si in localitatea unde studiaza si unde locuieste defapt. Anumite informatii sunt in formulare si pt a nu putea recenzorul sa falsifice aceste acte oficilale statistice. Ar fi bine ca uni sa se mai gandesca inainte sa il puna pe nu in brate. In alte tari UE nu s-a facut atata haz desi formularele seama foarte mult. Deci mai ganditi-va :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>